Slovenija
35 ogledov

Z gradbišča odšli na zavod

Primorje Ajdovščina je na gradbišču HE Krško izgubilo podizvajalca. (Foto: Nada Žurnal24 main
Sokograd. Trideset delavcev gradbenega podjetja naj bi se prijavilo na zavod.
Težave
Z gradbincem. “Sokograd je bil pri Hidroelektrarni (HE) Krško podizvajalsko podjetje Primorja Ajdovščina in z njim so bile kar naprej težave. Dvakrat so stavkali, prejšnji teden pa so odšli z gradbišča,” je povedal Bogdan Barbič, direktor Hidroelektrarne na Spodnji Savi (Hess).

Sevnica, Krško. “V petek se je pri nas prijavilo sedem delavcev družbe Sokograd, včeraj pa še trije,” je potrdila Nevenka Les, vodja urada za delo sevniške območne službe zavoda za zaposlovanje. Šli smo namreč po sledi namiga, da naj bi gradbeno podjetje Sokograd s sedežem v Ljubljani odpustilo 30 gradbenih delavcev, ki naj že tri mesece ne bi prejemali plač. Lesova je dopustila možnost, da se bo prihodnje dni prijavil še kateri delavec, mogoče tudi v drugem kraju, ne v Krškem, kjer so bili zdaj nastanjeni.

Imam zagotovilo, da je Sokograd imel vse storitve, ki jih je izvajal za HE Krško, plačane.
Bogdan Barbič, direktor Hessa
Blokirani računi
“Za lani smo izplačali vse plače, akontacije še za januar in februar, večini delavcev tudi za marec, tako da delno dolgujemo marčevsko in aprilsko plačo,” je povedal direktor Robert Kovačič. Dejal je, da družba ne posluje pozitivno in ima že skoraj dva meseca blokiran račun. “Plačila ne prihajajo v roku, banke nam ne želijo pomagati oziroma nam nočejo odobriti kredita, storitve dobimo plačane v nepremičnini, ki je ne moremo prodati niti po nizki ceni,” je naštel vzroke negativnega poslovanja. Povedal je, da je zaradi vsega družbo ta in prejšnji mesec zapustilo precej delavcev, in dodal: “Nimamo pa podatka, ali so delavci izkoristili pravico in se prijavili na zavodu za zaposlovanje ali ne.”

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.