Slovenija
27 ogledov

Z grafiti nad obeležje afere JBTZ

Grafiti na JBTZ plošči
1/6
Saša Despot
V petek odkrito spominsko obeležje afere JBTZ neznanci počečkali z grafiki. SDS: Strahopetno nasprotje vrednot.

Na Roški cesti v Ljubljani so v petek Janez Janša, David Tasič in Franci Zavrl ob 25. obletnici afere JBTZ odkrili spominsko obeležje.

Obeležje pa ima danes že veliko bolj klavrno podobo: povsem je počečkano, neznanci pa so poleg zapisali: "Lopovi!", "Gotovi ste", "Spomenik korupciji", "JBZ v zapor!".

Policija o dogodku še zbira obvestila. SDS Janeza Janše pa se je že odzvala: "Dogodki na Roški cesti leta 1988 predstavljajo vrhunec dostojanstvenega in odkritega boja slovenske civilne družbe za človekove pravice, temeljne politične svoboščine in vladavino prava. Mazaška akcija, s katero so danes ponoči vandali oskrunili pomnik teh dogodkov, pa je strahopetno nasprotje vseh teh vrednot."

Komentarjev 40
  • privat 12:07 05.julij 2013.

    jaz vidim te grafite kot voljo zatiranih...če pa je janša jezen,naj odpravi zatiranje in revščino in posledično bojo ljudje nosili rože in lepe želje!! Zdaj pa ko nekateri z malo višjim IQ vidijo resnico in po tihem opozarjajo na nepravice ...prikaži več je vse narobe? Samo zopet ponosni ljudje z niskim IQ nočejo poslušati volje naroda in nekoč jih bo doletela neka kazen v kateri bojo zopet videli čifurje ,politične sovražnike,agresorje...Glede politike JJ in življenja pod njegovo oblastjo pa...bolje je umreti ,kot da te vedno kradejo in zatirajo!!

  • majdas 07:45 03.junij 2013.

    Star slovenski pregovor pravi: "Kjer se osel valja, tam dlako pusti".Vsak izraža svojo kulturo.Enkrat pa bomo vsi soočeni s pravo RESNICO ...

  • mumbly 22:48 02.junij 2013.

    JBTZ = J………TZ………………………bKriza je. Janša že sam sebi postavlja spomenike. Da je država u qrcu, je verjetno krivo Borštnerjevo dejanje. UKRADEL je dokument. To je verjetno, ker je bilo domoljubno, sprožilo plaz kraj, ki so po 20-ih ...prikaži več letih skoraj dotolkle Slovenijo. In kot ni bil kriv prvi, ki je ukradel, ni kriv niti tisti, ki je zadnji ukradel in ne bo kriv tisti, ki bo še kradel. Ja, kriza je, kakopak.To, da v naši državi krade kdor more, zmore in zna, je očitno le znak globokega domoljubja. Večji kot si domoljub, več ukradeš, več kot ukradeš, več veljaš in višje funkcije imaš. Všeč mi je tudi, da največji domoljubi pozivajo ostale državljane, da naj bodo tudi oni bolj domoljubni. Moti me le to, ker ne vem ali bodo morali ti nagovorjeni domoljubi krasti doma ali pa jih potrebujejo, da bi kradli še po tujem.Kriza še ne bo minila.Ubogi Janez. Še ta spomenik, ki si ga je sam postavil, so mu porisali in popisali. Ampak, pa saj ne bo menda jezen zara