Slovenija
95 ogledov

Z grobov izginjajo sveče in cvetje

Nekaj časa je bila nad parkiriščem pri pokopališču slepa kamera, ki je služila p Žurnal24 main
Pokopališče. Kraje pogostejše jeseni in spomladi. Videonadzora ni. Občina nemočna.

Šenčur. Občani in drugi obiskovalci pokojnih na pokopališču se vedno pogosteje zgražajo nad krajami sveč, rezanega cvetja in nasajenih rož z grobov. Kraje so pogostejše jeseni in spomladi, ko se grobovi na novo urejajo in zasajajo. “Komaj posajene mačehe so mi ukradli že trikrat, enkrat pa resje. Drugim pa kradejo tudi sveče in rože iz vaz,” je povedala domačinka Tončka. Meni, da ne gre za vandalizem, ampak da tat ukradene rože ali sveče postavi na svoj grob. S problemom so seznanjeni tudi na občini, kjer pa pritožb zaradi kraj še niso prejeli.

Brez videonadzora
Videonadzora nad pokopališčem ni. “Celotno pokopališče je težko nadzirati, saj ne moreš točno vedeti, kdo je kaj ukradel, niti ali je določen grob njegov ali ne,” meni župan Miro Kozelj. Če bi se kraje stopnjevale, bi morali poiskati rešitev. “Ena bi bila, da bi bilo pokopališče od 20. ali 21. ure zaklenjeno, kar pa ni pravično do občanov, saj nekateri pokopališče raje obiskujejo zvečer, ko imajo mir,” dodaja župan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.