Slovenija
12168 ogledov

Še pravi čas jih je opozoril, da ni prišlo do tragedije

Plinske jeklenke Okolje Piran
Nekdo je plinski jeklenki vrgel kar v zabojnik za mešano embalažo.

"Z grozo si predstavljamo, kakšna tragedija bi se lahko zgodila, če nas ne bi občan opozoril, da je nekdo v zabojnik za mešano embalažo na ekološkem otoku v Piranu odvrgel dve plinski jeklenki," so sporočili z Okolja Piran. 

Opozorili so, da je najmanj, kar bi se lahko zgodilo ob praznjenju, poškodba preše specializiranega komunalnega vozila. "Če pa je v njiju še kaj plina, si posledic niti ne upamo zamisliti," so dodali.

Poudarili so, da so jeklenke nevaren odpadek, ki jih lahko bodisi vrnete ali zamenjate na prodajnem mestu, lahko pa jih tudi pripeljete na zbirni center za tovrstne odpadke.

"Nikakor pa jih ne zavrzite kot odpadek ali staro železo," so še opozorili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Kmodri 16:31 09.oktober 2022.

    Kako hitro ste umaknili prispevek z glavne strani. To pove vse o Žurnal 24. Pa gre še kako za perečo težavo!

  • Kmodri 21:42 07.oktober 2022.

    Ja, je noro! Kot je noro, da se je polagalo 40 € za kavcijo, ki jo zdaj nočejo vrniti ali zamenjati za jeklenke svojih barv. Novinarji malce povprašajte Petrol, ki je glavni za tako stanje!

  • Kmodri 21:25 07.oktober 2022.

    To je protest, ker so za oranžne jeklenke plačali kavcijo 40€, sedaj pa jih dobavitelji nočejo zamenjati za jeklenke njihove barve! Dobavitelji plina nato za njihovo jeklenko brezsramno spet zahtevajo kavcijo! Kapitalistični požeruhi! Gledajo le na profit, za kupce oranžnih ...prikaži več jeklenk in okolje pa jim je mar!