Slovenija
29 ogledov

Z internetom od jutra do večera

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Internet nas z različnimi storitvami in vsebinami spremlja od jutra do večera, v službi in prostem času, kažejo rezultati raziskave družb Valicon in iPROM.

Raziskava, ki je bila izvedena lansko poletje, kaže, da Slovenci prek spleta še vedno najpogosteje berejo novice in iščejo informacije s pomočjo iskalnikov.

Zjutraj anketirani uporabniki največkrat pregledujejo elektronsko pošto, medtem ko v popoldanskem in večernem času nekoliko bolj pridejo do izraza aktivnosti, kot so pregledovanje videovsebin in druženje v spletnih skupnostih.

Konec tedna so aktivnosti bolj enakomerno razporejene čez ves dan.

Na dnevni ravni pa relativno visok delež uporabnikov internet uporablja za ogled videoposnetkov, poslušanje glasbe, uporabo družabnih omrežij in aplikacij za takojšnje komuniciranje.

Internet bo zagotovo v naslednjih letih bolj intenzivno vplival na nakupno vedenje potrošnika, saj se skoraj dve tretjini uporabnikov pred nakupom izdelkov vsaj občasno informira o izdelku, katerega namerava kupiti.

Največ Slovencev obišče svetovni splet v popoldanskem času, in sicer kar dve tretjini uporabnikov.

Med tednom zjutraj po internetu brska že 22 odstotkov anketiranih uporabnikov, v dopoldanskem času pa ta delež doseže 38 odstotkov. Med vikendi je ta delež nekoliko nižji, in sicer 17 odstotkov zjutraj in 35 odstotkov popoldne.

Medtem ko mladi internet uporabljajo za medij, ki omogoča nove aktivnosti (na primer spletne skupnosti), pa so starejši še vedno precej tradicionalni. Tako še vedno uporabljajo splet na ravni storitev, ki so že prej obstajale off-line (branje novic, mali oglasi).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.