Slovenija
24 ogledov

Z italijanščino med redarje

Redar Anže Petkovšek
Pogoj. Italijanski jezik prednost zaradi prenosa dobrih praks iz Italije.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je objavila javni natečaj za višjega svetovalca v mestnem redarstvu, prednost pri izbiri pa bodo imeli tisti kandidati, ki med drugim znajo italijanski jezik. Zakaj? “Italija ima najbolj razvito obliko lokalnih varnostnih struktur, od izbranega kandidata pa pričakujemo tudi aktivno sodelovanje pri izvajanju strategije v skupnost usmerjenega dela mestnega redarstva in prenos dobrih praks iz tujine, predvsem Italije,” odgovarjajo v odseku za upravljanje s kadri MOL.

Plača 1.545 evrov

Rok za prijavo je potekel 24. septembra, postopek izbire pa še ni končan, pravijo in dodajajo, da trenutno potekajo razgovori s kandidati. Do zdaj take zahteve, da bodo imeli prednost za zaposlitev v redarstvu tisti, ki znajo tuj jezik, še ni bilo. Izbrani kandidat bo v 33. plačnem razredu, kar pomeni, da bo njegova osnovna mesečna bruto plača 1.545 evrov.

Na terenu ne bo delal, pojasnjujejo na MOL, bo pa “organiziral medsebojna sodelovanja in usklajevanja ter sodelovanja z drugimi organi, sodeloval pri oblikovanju sistemskih rešitev in drugih najzahtevnejših gradiv, samostojno pripravljal zahtevne analize, razvojne projekte, informacije, poročila in druga zahtevna gradiva, samostojno opravljal druge zahtevnejše naloge in vodil najzahtevnejše upravne postopke.” Zaposlili ga bodo za nedoločen čas s trimesečnim poskusnim obdobjem.

Kdo bo imel prednost?

Med osnovnimi pogoji v razpisni dokumentaciji za mesto višjega svetovalca v mestnem redarstvu znanja italijanščine ni, so pa na primer najmanj visokošolska strokovna izobrazba, štiri leta delovnih izkušenj, strokovni izpit iz upravnega postopka in opravljeno obvezno usposabljanje za imenovanje v naziv. Če zadnjih dveh kandidat ne bo imel, ju bo lahko naredil naknadno.

Na drugi strani dokumentacije pa je dodano, da bodo imeli “prednost pri izbiri kandidati, ki imajo izkušnje na področju delovanja varnostnih organov – občinskega redarstva, izkušnje na področju ravnanja s človeškimi viri in znanje italijanskega jezika.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.