Slovenija
3 ogledov

Z izvršbami molzli Vzajemno

Dušan Kidrič o tem, ali bo ukrepal, še molči. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Fiktivni računi. Izvršbe pripravljali na Vzajemni, račune izstavljali odvetniki.

Vzajemna naj bi vsaj dvema odvetniškima družbama v preteklosti plačevala račune za izvršbe, ki jih je opravljala Vzajemna sama, trdi naš vir.

Dodaja, da so na Vzajemni imeli celo žige obeh odvetniških pisarn, da so lahko pripravljeno dokumentacijo ožigosali, in to ne da bi jo odvetniška pisarna sploh videla.

Kolarjeva okrepitev na Vzajemni

Kadrovanje. Na Vzajemni so potrdili, da so konec maja že sprožili postopke za zaposlitev Milojke Kolar. “V Vzajemni si želimo, da bi prišla čim prej, ko ji bo uspelo opraviti svoje preostale obveznosti.” Iz Agencije za zavarovalni nadzor pa so nam sporočili, da še niso “prejeli vloge za izdajo dovoljenja za opravljanje funkcije člana uprave Vzajemne”.

Odvetniška pisarna je za vsako tako izvršbo, s katero ni imela nobenega dela niti stroškov, pravi vir, izstavila račun v višini 40 evrov.

Ker naj bi bilo izvršb nad neplačniki na mesec tudi do tri tisoč ali celo štiri tisoč, že preprost izračun pokaže, da bi si lahko odvetniška pisarna tako na mesec prislužila od 120 do 160 tisoč evrov.

Še ne vedo, kako naprej
“V zvezi z izvršbami v tej fazi lahko povemo le, da je bilo tudi to področje revidirano in da je revizija končana,” so bili skopi na Vzajemni ob vprašanju, ali je revizija potrdila, kar trdijo naši zanesljivi viri.

So pa zapisali, da se bodo “na podlagi ugotovitev s pravnega in postopkovnega stališča odločali, kako naprej”. Nam pa na Vzajemni, ki jo do 23. julija še vodi izredna uprava pod vodstvom Dušana Kidriča, niso odgovorili, katere odvetniške pisarne so v preteklosti za Vzajemno opravljale izvršbe.

Prav tako niso razkrili, koliko je Vzajemna v preteklih letih porabila za plačila odvetniških storitev zunanjim odvetniškim pisarnam iz naslova izvršb. Po poročanju Financ je Vzajemna v zadnjih petih letih za odvetniške storitve porabila 2,7 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.