Slovenija
14 ogledov

Z Jankovićem na kavi

Karl Erjavec Boštjan Tacol
Desus. V stranko za uspešno Slovenijo.

Spremembe. Demokratična stranka upokojencev Slovenije (Desus) se bo verjetno preimenovala v Demokratično stranko za uspešno Slovenijo, je napovedal njen predsednik Karl Erjavec. Preimenovali naj bi se, če bodo na volitvah dosegli dober rezultat. “Menim, da bomo presenečenje teh volitev,” je dejal Erjavec. Trdi, da zmaga stranke SDS kljub zanje ugodnim rezultatom javnomnenjskih raziskav ni samoumevna. V Desus se po Erjavčevih besedah zdaj vključujeta tudi mlada in srednja generacija. Na volitvah pa računajo na glasove neopredeljenih, ki po Erjavčevem mnenju ne bodo volili SDS. Meni namreč, da bi se volilci za SDS že opredelili, če bi jo nameravali voliti: “Če bi, bi že zdaj povedali.”

V zadnjih mesecih so sicer želeli v Desus privabiti uglednega gospodarstvenika ali finančnika, ki bi šel z njimi na volitve. A ga niso našli. “Nihče primeren noče ugrizniti v to kislo jabolko, kar vsak pa tudi ne more biti mandatar,” pravi Erjavec. Zato bo, če se bodo tako odločili na kongresu 21. oktobra, v premiersko tekmo vstopil sam. “To je pač v naši politični kulturi,” je dejal.

Pa Janković?

Prejšnji teden pa so zaokrožile tudi govorice, da naj bi se Desus na volitve podal z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem oziroma obratno. Erjavec je potrdil, da sta se dobila na kavi, vendar o skupnem boju na volitvah menda nista govorila. Če se bo Janković odločil, da gre na državnozborske volitve, pa Erjavec pričakuje njegov klic. A še ne ve, kako bodo z Jankovićem uskladili programe, in o tem se nista še niti pogovarjala. “Mi smo po profilu socialna stranka, on pa je bolj predstavnik kapitala,” je dodal Erjavec.

Komentarjev 1
  • VERITA 08:57 07.oktober 2011.

    Ko bo stranka DESUS resnično stranka upokojencev, potem se naj oglaša, vse dokler pa si ne zaslužijo ne imena, ne uvrstitve v parlament.