Slovenija
14 ogledov

Z Jankovićem se normalno pogovarja

Janković in Bratušek Saša Despot
Bratuškova na podlagi pogovorov s poslanci in člani stranke prepričana, da bo zmagala na volilnem kongresu Pozitivne Slovenije.

Do volilnega kongresa Pozitivne Slovenije (PS) je še slab teden dni. Premierka Alenka Bratušek, ki se bo pomerila za predsedniško mesto z ustanoviteljem stranke Zoranom Jankovićem, je prepričana v svojo zmago, je povedala v intervjuju za časnik Večer.

Njeno prepričanje o tem temelji na pogovorih s poslanci in člani stranke, ki po njenih besedah ugotavljajo, da so v letu dni naredili veliko za državo.

Razočaranje,  ko mu vlada ni uspela

Priznala je, da se je tudi sama odločila za vstop v stranko zaradi Jankovića. "Dejstvo je, da smo z njim in zaradi njega zmagali na volitvah konec leta 2011," je dejala, a dodala, da verjame, da člani in volivci PS niso bili zadovoljni, ko jim po volitvah ni uspelo sestaviti vlade.

O podpori v DZ ni prepričana, da bodo poslanci obrnili hrbet Pozitivni Sloveniji: "Nekaj jih je res napovedalo, da bodo na kongresu glasovali za Jankovića, a v parlamentu bodo verjetno dvakrat premislili, ali so zato res tudi proti vladi. Svoji vladi."

Prepričana je, da PS uspešno izpolnjuje tudi svoj program, a ceno koalicijskega usklajevanja vedno najdražje plača največja vladna stranka. Želi si sicer, da bi lahko koalicija delala do konca rednega mandata.

Normalno se pogovarjata

Z Jankovićem se sicer, kot pravi, normalno pogovarjata. Priznava mu tudi, da je odličen župan. Če Janković zmaga na kongresu, pa zase meni, da bi bilo zelo neodgovorno vztrajati na mestu predsednice vlade. "Če bi bila možna takšna ali kakršna koli drugačna rešitev, nam v Pozitivni Sloveniji pred dobrim letom ne bi bilo treba storiti vsega, kar smo - vključno z Jankovićevim odstopom -, da smo na koncu lahko sestavili vlado," je spomnila.

Komentarjev 1
  • Pepe1 13:38 19.april 2014.

    Bratuškova precednica vlade Jankovič pa v arest,da bo zagotovljeno pravici,če smo prava država,kar po lumparijah ki jih ustvarjajo nekateri nepošteni politiki ugotavljamo,da bodo za lumparije poberali prispevke.