Slovenija
25 ogledov

Z jezika razbere bolezen

Stegovanje jezika je lahko tudi koristno; po ayurvedi pokaže stanje drugih organ Žurnal24 main
Kako zdravi ste, kažejo tudi vaši nohti in jezik.

“Imate zelo obloženega, to pomeni, da ste bili nekaj bolni. S hrbtenico imate težave, s srednjim delom, in slabo absorbirate hrano oziroma vaš prebavni trakt ne deluje povsem pravilno. To je danes značilno za veliko ljudi, a se da urediti z dietami,” je enemu od nekaj deset Pirančanov, ki so se udeležili pregleda jezika po ayurvedi, naštevala prostovoljka Saša Banko.

Sam svoj zdravnik
Jutri. Pregled strokovnjakinje za ayurvedo je bil brezplačen, in če je kdo ob njem vsaj malo pomislil na svoje zdravje, je že naredil korak naprej. Zdravstvo sicer ayurvede žal ne bo moglo ponuditi, kot želimo, zato je dobro, da se odgovorno opazujemo in skrbimo za svoje telo.

Nato se je lotila njegovih nohtov: “Imate gladke, kar je v redu, tudi barva je normalna. Če bi bili rumeni, to kaže na občutljiva jetra in posledice kajenja. Imate pa podolgovate zareze, kar opozarja na neko dolgotrajno bolezen.”

Za večino nenavadni pregledi jezika in nohtov so potekali v okviru ene od dejavnosti, ki so jih ob tednu Rdečega križa (RK) pripravili v Piranu.

Kaj so še pripravili
“Pripravili smo tudi predavanje za socialno ogrožene, z delavnicami nagovarjamo ljudi h gibanju in ohranjanju zdravja ter jim poleg uradne diagnostike ob merjenju pritiska, sladkorja in holesterola ponujamo diagnostiko stare indijske ayurvede. V njej jezik in nohti razkrijejo stanje preostalih organov in na kaj moramo biti pozorni. Indijci so si po takem pregledu nato pomagali z naravnimi zdravili, zelišči, kopelmi in masažami,” je razložila sekretarka piranskega RK Valentina Klemše.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.