Slovenija
20 ogledov

Z ladje na kolesa

Letos je Seabourn Spirit v Koper priplula sedemkrat, prihodnje leto bo 17-krat. Žurnal24 main
Luksuzna ladja. Kar polovica potnikov iz Kopra na štiri različne izlete.
Konkurenčni
Cene. Primož Benčič z družbe Jadroagent International, ki skrbi za logistiko, je povedal, da je v koprskem pristanišču vsota vseh stroškov (takse, piloti, privez …) za ladjarja odvisna od velikosti potniške ladje, znaša pa od šest tisoč do 30 tisoč evrov.

"Zaželela sem si malo rekreacije na zraku. Poleg tega je okolico lepše opazovati s kolesa kot z avtobusa. Pozneje pa se bom sprehodila še po mestu," nam je povedala Janet Valory iz Kanade, ena od turistov, ki so včeraj z luksuzno potniško ladjo Seabourn Spirit pripluli v Koper in se dopoldne odpravili na kolesarjenje po Parenzani.

Tri druge skupine gostov so se odpeljale v Predjamo, Lipico ter v Hrastovlje in Škocjan, kjer so ob znamenitostih uživali tudi v kulinariki, zvečer pa so jim priredili še brkinski folklorni večer z glasbo, domačimi dobrotami in pokušino vina.

Ni pravih trgovin zanje

"Danes se je za izlete odločila kar polovica od 200 potnikov. Nihče ni ničesar storniral," je bila zadovoljna Monika Ernst, destinacijska menedžerka na ladji. Kot pravi, sta Koper in Slovenija, kamor prihajajo zadnji dve leti, za goste, ki iščejo nekaj drugačnega, pozitivno presenečenje.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izleti, ki jih ladjar organizira skupaj s portoroško agencijo Atlas Express, v povprečju stanejo od 60 do 200 dolarjev. Na vprašanje, ali se gostom zdijo dragi, je Ernstova odgovorila: "Vredni so svojega denarja." V Kopru gosti, ki se na enotedenskem križarjenju med drugim ustavijo v Dubrovniku, Zadru, Trstu in Benetkah, sicer ne potrošijo veliko, ker ni trgovin, kot so na primer Prada, Louis Vuitton in Burberry. Radi pa si privoščijo kosilo.

Krize niso občutili
"Med potniki prevladujejo starejši Američani višjega sloja. V visoki sezoni je tudi veliko Evropejcev. Na račun strukture gostov tudi kriza naše panoge ni prizadela," je povedala Ernstova.

Kapitan Dag Dvergastein, po rodu Norvežan, ki po svetovnih morjih pluje že 30 let, je dejal, da koprsko pristanišče izpolnjuje njihova pričakovanja. "Če bo želel pritegniti večje ladje, pa ga bo treba razširiti, a to je politična odločitev. Konkurenca sosednjih pristanišč je vsekakor velika," je 
poudaril.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.