Slovenija
15 ogledov

Z Lampiončkov na proteste

1/87
Žurnal24 main
Na Mariborskem otoku bodo drevi potekale tradicionalne študentske igre Lampiončki, ki letos praznujejo 30 let in so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov.

Prireditev, ki jo organizirata Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Študentski kulturno prireditveni center ŠTUK, bo tudi letos potekala na prizorišču pred Mariborskim otokom s pričetkom ob 13. uri. V popoldanskem času bodo potekale športne igre in študentska tržnica, zvečer pa sledi osrednja glasbena prireditev. Organizatorji tudi tokrat obljubljajo pester družabni program, popestren s koncerti številnih glasbenih skupin in z dogajanjem na kar treh odrih.

Vstop na Lampiončke je prost in tudi letos je poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz do središča Maribora.

Lampiončki, ki veljajo za največjo študentsko zabavo na tem koncu Slovenije, bodo imeli letos nekoliko resnejši prizvok, saj do njih prihaja na predvečer množičnih demonstracij dijakov in študentov proti zakonu o malem delu v Ljubljani. Tisti najbolj vztrajni se bodo tako lahko z Lampiončkov, ki ponavadi trajajo pozno v noč, odpravili neposredno na protest v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.