Slovenija
5 ogledov

Z lisico odšel tudi zaslužek

Pohorska smučarska proga brez snega Katarina Pernat
Pomanjkanje snega občutijo predvsem turistični delavci.

“Zaradi prestavljene tekme Zlata lisica v Kranjsko Goro bo imela družba Terme Maribor od 70 do 80 tisoč evrov izpada,” je za Žurnal24 povedal Zoran Bošković, predsednik uprave Term Maribor.

Pocenili vozovnice

Poleg prestavljene tekme za svetovni pokal za ženske pa promet turističnim delavcem klesti slaba zima. Zaradi pomanjkanja snega je Športni center Pohorje (ŠCP) dnevno smučarsko vozovnico pocenil z 29,50 evra na 24 evrov. Tako naj bi ostalo do preklica.

“Prestavitev tekme v Kranjsko Goro nam bo v nočitvenem delu zagotovo oklestila prihodke. Na končni rezultat sezone bo močno vplivala tudi slaba zima, a tega, koliko odstotkov manj prihodkov in nočitev bomo imeli zaradi tega, za zdaj ne morem napovedati,” je pojasnil Bojan Gerič, vodja gostinstva in turizma pri ŠCP. Kot je dodal, so imeli decembra zaradi toplega vremena 50 odstotkov manj realizacije. Glede na slabe vremenske napovedi pa naj bi jim “trda predla tudi v drugi polovici januarja”.

Trudijo se obdržati goste

V Termah Maribor, kjer je največ smučarskih gostov nastanjenih v hotelih Habakuk in Bellevue, po Boškovićevih besedah poskušajo goste “animirati na vse možne načine, da jih obdržijo”, toda ker ni snega, se nekateri odločijo svoje počitnice pri njih tudi odpovedati.

Komentarjev 1
  • mufi 14:54 15.januar 2012.

    Kaj nimajo "sneženih" topov ? Pod progo naj pa napeljejo "talno zmrzovanje". ( Aja, treba bi blo še zračnega ohlajevanja.)