Slovenija
22 ogledov

Z lojtrnikom na izlet po Žirovnici

Novost v žirovniški turistični ponudbi sta lojtrnika za 50 ljudi, v kratkem pa p Žurnal24 main
Novost. Po poti čebelarstva, konjeništva in kulturne dediščine. Vključene kulinarične dobrote.

"V novem doživljajskem produktu smo združili čebelarsko in kulturno dediščino, z njim pa si obetamo večji turistični obisk," je dejala Maja Zupan, direktorica Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica.

Cula in kosilo iz kotla
Včeraj so predstavili novost z naslovom V zibelki slovenskega čebelarstva in kulture, ki vključuje tudi vožnjo z lojtrnim vozom po žirovniški občini, udeleženci pa bodo deležni medenega prigrizka, popotne cule s kulinaričnimi dobrotami domačih pridelovalcev in kosila iz kotla na prostem. Pod vodstvom turističnega vodnika si bodo ogledali Prešernovo, Jalnovo, Finžgarjevo in Čopovo hišo, Janšev čebelnjak na Breznici ter praktičen prikaz čebelarjenja na Selu in Plemenilno postajo Kranjska čebela Završnica.

"Do zdaj so prevladovale šolske skupine, imamo okoli 25 tisoč obiskovalcev na leto, v prihodnje želimo privabiti tudi društva in družine, s turističnimi delavci sosednjih občin pa se bomo dogovorili, kako novost ponuditi tujcem," je povedala direktorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.