Slovenija
64 ogledov

Z Mercatorjem zaslužil 7 milijonov evrov

Miro Senica in Katarina Kresal. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Odvetnik Miro Senica je v minulih nekaj letih v poslih z Mercatorjem zaslužil 7 milijonov evrov oziroma 100 tisoč evrov na mesec. Milijon evrov je zaslužil, ko je Mercatorju prodal stavbo na Dunajski, poroča spletni portal Požareport.

Šest milijonov evrov je med leti 2006 in 2011 razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica, partner nekdanje notranje ministrice Katarine Kresal, zaslužil na podlagi odvetniški storitev in svetovalnih pogodb. Za kakšne pogodbe in storitve konkretno gre, po poročanju Požareporta ni znano.

Milijon za prodajo stavbe

Dodatni milijon je Senica zaslužil lani, ko je Mercatorju prodal stavbo na Dunajski 115. To je Mercator kupil za sedež hčerinske družbe M Energija ali blagovne znamke Maxen, bencinskih servisov, ki jih je Mercator avgusta 2011 nenadoma nabavil od Ultre, javnosti znanega podjetja iz Zagorja, katerega solastnik je tudi bivši predsednik stranke Zares Gregor Golobič, še poroča portal.
Podatke o frapantnih zaslužkih odvetnika je po poročanju portala našla nova uprava, poznajo pa jih tudi že nekateri člani Mercatorjevega nadzornega sveta.

Komentarjev 16
  • vanč 08:28 30.januar 2013.

    Kje je tu Klemenčičeva komisija,kje je Štrukeljs svojimi sindikati,nemorejo jim nič ker vladujejo srbi s Kučanom na čelu.

  • privat 09:44 31.oktober 2012.

    tio je samo bolana fašistična država...kje vidiš socialo? kaj je to pravica do suženstva??

  • privat 09:42 31.oktober 2012.

    in Janša pravi da je potrebno zategovati pas pri socialnih pravicah?? Državljani zbudite se in vzamimo svoje pravice v svoje rike!! Kaj je z Slovenskimi sindikati??Hočemo denar nazaj!! Kje si še videl da sinice služijo ,otroške dodatke pa jemlejo!