Slovenija
44 ogledov

Z mirnimi živci in vodo na pot

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Glede na izkušnje iz preteklih let konec tedna pričakujemo povečan promet v smeri proti Hrvaški. Gneči se lahko izognete z uporabo stranskih poti, slabi volji pa z mirnimi živci in brezalkoholno pijačo.

Aktualne informacije o stanju prometa na državnih cestah lahko spremljate na spletni strani Prometno-informacijskega centra ali na telefonski števiki 1970.

Prihajajoči konec tedna je glede na prometni koledar in izkušnje iz preteklosti pričakovati povečan promet. "Povečan promet pričakujemo v petek popoldne v smeri proti Hrvaški, v soboto ves dan in v nedeljo popoldne v obratni smeri," je povedal Vasja Podkrižnik s Prometno-informacijskega centra. "Tako kot običajno bo promet najbolj zgoščen iz smeri Gorenjske naprej proti notranjosti in naprej proti Primorski in tudi proti meji s Hrvaško iz smeri Šentilja mimo Maribora."

Najbolj obremenjeni mejni prehodi s Hrvaško bodo po pričakovanjih Gruškovje, Obrežje in Dragonja. Predvsem domačim vozikom zato na PIC-u svetujejo uporabo alternativnih poti. "Namesto mejnega prehoda Gruškovje voznikom svetujemo, naj uporabijo Dobovec, namesto mejnega prehoda Rogatec mejni prehod Slovenska vas in namesto Dragonje priporočamo Sočergo," je povedal Podkrižnik.

Policisti, katerih delo bo prihajajočem konec tedna zaradi pričakovane gneče okrepljeno, voznicam in voznikom svetujejo, naj kljub morebitni vročini in spremenljivim vremenskim pogojem ter morebitnim zastojem ostanejo strpni in upoštevajo prometne predpise.

V poletnih mesecih je tudi priporočljivo, da imamo vedno s seboj nekaj osvežilne pijače, predvsem vode, da se ob prvih znakih utrujenosti ustavimo na primernem mestu, popijemo nekaj tekočine in se razgibamo. Parkiranih vozil po nasvetih policistov ne puščamo odklenjenih in med postanki ali v odsotnosti v njih nikoli ne puščamo otrok in živali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.