Slovenija
17 ogledov

Z nakupom povečajo svoj izkupiček

Celovški dvori Boštjan Tacol
Banke pogosto kupijo nepremičnine, a NLB (še) ni oddala ponudbe za Celovške dvore.

Za nakup prvih 52 stanovanj v Celovških dvorih je kar precejšnje zanimanje, trdi Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM. V dobrem tednu je bilo po podatkih spletne strani Celovskidvori.eu 26 ogledov, rok za oddajo ponudb pa se izteče 10. februarja. Do zdaj ponudbe ni oddala ne NLB ne katera od njenih hčerinskih družb, zagotavljajo pri banki, ki naj bi bila najresnejši kupec teh stanovanj. Pravijo, da bo šele 10. februarja znano, kdo jih je oddal.

"Pogosto se dogaja, da ob prisilni prodaji nepremičnin te pri prodaji na dražbah dosegajo zelo nizke cene, in takrat jih nepremičninska podjetja bank upnic pogosto kupijo," pravi Andreja Cirman z ljubljanske ekonomske fakultete (EF) in dodaja, da jih pozneje ponudijo po običajnih prodajnih poteh, banke pa s tem povečajo izkupiček. Po njenem mnenju je razumljivo, da stečajni upravitelji na trg ne vstopajo z veliko nižjimi cenami, kot so na trgu, ker morajo "zagotoviti kar največjo stečajno maso za poplačilo upnikov". V Celovških dvorih se najcenejša garsonjera prodaja za 104 tisoč evrov, najdražje trisobno stanovanje pa za 340 tisočakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.