Slovenija
24 ogledov

Z Nokio vse manj na splet

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
V primerjavi z letom 2009 se je uporaba mobilnikov Nokia za dostop do svetovnega spleta zmanjšala za tretjino na račun vse večje uporabe Applovih aparatov.

Slovenski uporabniki z mobilniki opravijo približno 5,3 milijona prikazov na mesec, kažejo podatki MOSS. Najpogosteje za dostop do svetovnega spleta uporabljajo mobilne telefone znamke Apple (39 odstotkov) in Nokia (38 odstotkov). Sledijo jima Sony-Ericsson (10 odstotek), Samsung (6 odstotkov), HTC (štiri odstotke) in BlackBerry (dva odstotka).

Do našega spletnega portala lahko dostopate tudi prek vašega mobilnika. V brskalnik telefona preprosto vpišite m.zurnal24.si.

V primerjavi z letom 2009 se je za tretjino zmanjšala uporaba aparatov Nokia (leta 2009 56 odstotkov) na račun vse večje uporabe Applovih aparatov (predvsem iPad in iPhone), deleži drugih znamk pa ostajajo primerljivi skozi leta, so sporočili iz Slovenske oglaševalske zbornice (SOZ).

Raziskava MOSS poteka pod okriljem SOZ, v obdobju 2009/2011 jo izvaja družba Valicon iz Ljubljane s podizvajalcem podjetjem Gemius.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.