Slovenija
64 ogledov

Z novim vodstvom iz starih težav

Novi direktor Leopold Pungerčar je član Šentjakobskega gledališča že pet let, la Žurnal24 main
Šentjakobsko gledališče, ki se je, kot pravijo v društvu, lani znašlo v “precej hudih finančnih težavah”, je izbralo novega direktorja, ki bo gledališče poskušal spraviti iz rdečih številk.

Šentjakobsko gledališče, ki se je, kot pravijo v društvu, lani znašlo v "precej hudih finančnih težavah", je izbralo novega direktorja, ki bo gledališče poskušal spraviti iz rdečih številk.

Leopold Pungerčar, ki je na mestu direktorja zamenjal Srečka Kermavnerja, o znesku izgube noče govoriti, vendar pravi, da je obvladljiva in da jo bodo sanirali. "Gledališče bomo z bolj ekonomičnim pristopom vodili brez večjih težav, ne da bi bil okrnjen program, poskušali pa bomo pridobiti še kakšna sredstva in čim več igrati," pravi Pungerčar. Ob tem opozarja, da jih, odkar si oder delijo z Gledališčem za otroke in mlade oziroma Lutkovnim gledališčem Ljubljana, vsako leto lovi primankljaj zaradi manjšega števila terminov za predstave.

Melodramatična komedija
Eden od terminov, in sicer že jutri, bo namenjen četrti premieri sezone. Predstava Pica, da te kap!, v kateri dekleti ugrabita dostavljalca pice, da bi ga posilili, je po besedah režiserja Jerneja Kobala sicer komična, vendar o generacijskih težavah govori v tonu, ki je že kar malo strašljiv.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.