Slovenija
33 ogledov

Z novimi abonmaji tudi nova klima

Nini Štampohar, Saši Šepec in direktorici Vesni Dular je uspelo privabiti več ko Žurnal24 main
Kulturni center. Našteli rekordno število obiskovalcev. Čez leta načrtujejo povečanje stavbe.

V Kulturnem centru (KC) Janeza Trdine so lani našteli rekordno število obiskovalcev, več kot 63 tisoč. "A s tem ne smemo biti zadovoljni, saj lahko le tako ponudimo še kakovostnejši program," je dejala Vesna Dular, direktorica. Čez en teden bodo, kot je navedla Saša Šepec, vodja programa, začeli vpisovati v gledališki, glasbeni, glasbeno-gledališki in otroški abonma, ki jih ponujajo za prihodnjo sezono. Jesen pa v novomeški kulturni hram ne bo prinesla le novih abonmajev, temveč po besedah Dularjeve tudi nov klimatski sistem. Zaradi dotrajanosti zdajšnjega je Trdinovi dvorani namreč že grozilo zaprtje. Naložba bo mestno občino stala dobrih 200 tisoč evrov.

V prihodnosti širitev
Prihodnja leta pa se KC Janeza Trdine obetajo še večje novosti. "Na oddelek za okolje in prostor smo že vložili vlogo za spremembo ureditvenega načrta Novega trga, ki predvideva tudi širitev KC, med drugim naj bi dobili prostor za širitev dvorane in povezavo z novo stavbo, ki naj bi jo zgradili na Novem trgu," je povedala Dularjeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.