Slovenija
26 ogledov

Z novo metlo nad izgubo

Na zavodu za turizem in kulturo bodo oblikovali ponudbo treh novih programov na Žurnal24 main
Žirovnica. Zavod za turizem in kulturo leto končal z izgubo. Nova direktorica.

Dediščina. Zavod za turizem in kulturo (ZTK) Žirovnica je lansko leto zaključil v rdečih številkah z 20 tisoč evri izgube.

"Naš cilj je, da letošnje končamo s pozitivno ničlo. Od občine na leto sicer dobimo sto tisoč evrov, a bistveni pri zagotavljanju uspešnejšega poslovanja bodo novi projekti in programi, s katerimi bomo tržili našo kulturno in naravno dediščino," je pojasnila Maja Zupan, nova direktorica zavoda, ki je vodenje prevzela v začetku leta.

Prve novosti bodo obiskovalci deležni ob slovenskem kulturnem prazniku, ko se bodo na dobrih osem kilometrov dolgo Pot kulturne dediščine odpravili z vodniki z licenco.

Elektronske učilnice
"Želimo postati prepoznavna kulturno-turistična občina z doživljajsko zelenim turizmom, kot je kulturno-rekreativni turizem po Poti kulturne dediščine, in povečati število nočitev v občini," je dejala Zupanova. Poleti nameravajo v cerkvi svetega Martina v Mostah, v kateri ta čas restavrirajo freske gotskega prezbiterija, organizirati koncerte ter romarje, ki obiščejo Brezje, povabiti še v žirovniško občino.

Novost se obeta tudi v čebelarskem turizmu, saj bodo oblikovali ponudbo treh novih programov za društva, šolarje in hotelske goste. Žirovniška občina je namreč znana po čebelarstvu.

"Pripravljamo pa še eno novost, in sicer elektronske učilnice, prek katerih bodo šolarji prišli do različnih podatkov, ki jih potrebujejo; učilnice bomo ponudili šolam in jih tako tudi tržili," je dodala direktorica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.