Slovenija
20 ogledov

Z nožem maščevalno nad 32-letnika

Policijsko vozilo. Anže Petkovšek
Mariborski kriminalisti k preiskovalnemu sodniku privedli 36-letnega Senegalčana.

Včeraj zvečer so mariborski kriminalisti s kazensko ovadbo k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru privedli 36-letnega tujca, državljana Senegala, utemeljeno osumljenega storitve kaznivega dejanja poskusa umora. Osumljeni je v ponedeljek okoli 23.50 pred enim izmed gostinskih lokalov v Mariboru, iz brezobzirnega maščevanja z nožem poskušal umoriti 32-letnega Mariborčana.

V preiskavi kaznivega dejanja je bilo ugotovljeno, da sta se osumljeni in žrtev predhodno sprla v lokalu, ko pa ga je 32-letni Mariborčan zapuščal, mu je osumljeni sledil in ga v medverju vhodnih vrat, v navzočnosti lastnice lokala, zabodel v levo zgornjo stran prsnega koša, tik pod vratom.

Njunemu sporu je botrovala osumljenčeva prvotna vsiljivost vsem prisotnim gostom v lokalu, med njimi tudi 32-letnemu Mariborčanu, ki je to osumljenemu jasno izrazil. To je osumljenega tako razjezilo, da je Mariborčana za tem napadel z nožem in ga poskušal umoriti.

Hudo telesno poškodovan v bolnišnici

Pri dejanju je 32-letni Mariborčan utrpel posebno hudo telesno poškodbo, zaradi katere je na zdravljenju v UKC Maribor in je izven življenjske nevarnosti.

Kriminalisti so kaznivo dejanje sprva obravnavali kot poskus uboja, kriminalistična preiskava pa je pokazala, da ima osumljenčevo dejanje vse znake kaznivega dejanja poskusa umora. Za to kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom najmanj petnajstih let.

Komentarjev 3
  • d 15:15 05.februar 2015.

    tocno tako, zapor bi si vsak moral sam placati oz. zasluziti z delom

  • kapibara 13:04 05.februar 2015.

    NE ne ne ..takile ti zanalašč delajo delovne sabotaže..nazaj med njegovo "puščavo" ..

  • Ferluci 12:06 05.februar 2015.

    ..in zdaj mu bomo davkoplačevalci plačevali hotel 15 let! Kje so časi, ko je bilo prisiljeno delo družbeno koristno dejanje?