Slovenija
44 ogledov

Z odprtjem do največ zaposlitev

Krka razvojni center Krka
Krka. Odprli obrata, vredna 113 milijonov evrov. Letos največ novih zaposlitev do zdaj.

V Krki so včeraj uradno odprli nov obrat za proizvodnjo trdnih farmacevtskih oblik – Oto, ki jih je stal 91 milijonov evrov, in Razvojno-kontrolni center 3, ki jih je veljal 22 milijonov evrov; v obeh proizvodnja sicer poteka že nekaj mesecev.

2,5 milijarde tablet

V Otu, ki je ena od njihovih največjih naložb v zadnjem času, bodo na leto proizvedli 2,5 milijarde tablet in kapsul, sicer pa jih v Krki na leto proizvedejo več kot deset milijard.

Tudi prihodnje leto

"Z novima naložbama smo poskrbeli tudi za dodatne zaposlitve, saj smo že zaposlili 76 sodelavcev, skupno pa jih bo v naslednjih nekaj tednih delalo 131 v dveh izmenah," je povedal Jože Colarič, predsednik uprave 
Krke.

Trenutno je v Krki 8.926 zaposlenih, od tega nekaj manj kot polovica v Sloveniji. "Letos smo prvič zaposlili 215 sodelavk in sodelavcev. Dodatnih 131 pa prek agencij. Tudi v prihodnjem letu nameravamo zaposlovati v takem obsegu," je napovedal Colarič.

Trenutno že pripravljajo ploščad za postavitev tovarne Notol2, ki naj bi jo začeli graditi prihodnjega marca. Stala bo 200 milijonov 
evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.