Slovenija
11 ogledov

Z odredbo ali brez

Bavčarjev labodji spev. FOTO: Dejan Mijovič Žurnal24 main
Igor Bavčar naj bi sam razkazal pisarne, kamor policistom sodišče ni dovolilo.
"Kriminalisti so zasegli dokumentacijo samo na tistih lokacijah, ki so bile navedene v odredbah za hišne preiskave," na generalni policijski upravi zavračajo očitke Igorja Bavčarja, da naj bi policisti njegov Maksima Holding preiskovali s sodno odredbo, kjer naj bi bil naveden napačen naslov podjetja.

Prostovoljno
"Policisti so se preiskave poslovnih prostorov lotili z zakonito odredbo, vmes pa je osumljeni sam predlagal, da si skupaj ogledajo še prostore na sosednjem naslovu, kjer naj bi prav tako hranil dokumente. Če osumljeni policistu sam dovoli vstop, potem ne potrebuje še odredbe sodišča za preiskavo druge lokacije," razlagajo naši viri blizu policije.

 

Bavčar in Šrot na Parmovi

Na sedežu Maksime Holding naj bi se Boško Šrot in Igor Bavčar na prijateljskem sestanku zgražala nad političnostjo včerajšnje policijske akcije, ki ju je docela prerešetala in skušala kriminalizirati, pravijo naši viri iz krogov, blizu osumljenima.

Sodišče priznava napako
Ljubljansko okrožno sodišče, ki je odredbo izdalo, pa priznava, "da se bo napisala nova odredba, ker je nekje prišlo do napake; kar ni težava, bi pa nastala, če ne bi bilo dovolj razlogov za hišno preiskavo".

Boško Šrot naj bi medtem na istem sodišču že vložil 184 milijonov evrov vredne tožbe zoper 7 bank, ki so mu zaplenile premoženje, kar je Žurnal24 napovedal že minuli teden.

 
 

Sodišče ne more komentirati napake, ki je bila storjena. Sodnik je izdal zakonito odredbo.

Okrožno sodišče v Ljubljani

 
Dokazi lahko padejo
Profesorica kazenskega prava Katja Filipčič razlaga, da listine, zasežene brez odredbe, sodišče med morebitnim sojenjem lahko izloči kot nezakonite. "Do obtožnice in sojenja res lahko pride na podlagi teh zaseženih dokazov, a zaplete se lahko med sojenjem, če oceni, da je bila odredba o hišni preiskavi oblikovana nezakonito," dodaja Filipčičeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.