Slovenija
16 ogledov

Z oktobrom draži tudi NKBM

Nova KBM, NKBM Žurnal24 main
Ne samo SKB banka, ampak tudi Nova kreditna banka Maribor (NKBM) bo s prvim oktobrom podražila nekatere storitve. Nadomestila za storitve za mesečno vodenje računov in plačilo položnic ostajajo nespremenjena.

S prvim oktobrom se bo tako zvišal minimum in maksimum nadomestila za plačilne naloge v mednarodnem plačilnem prometu, odstotek glede na znesek nakazila pa ostaja nespremenjen, je za zurnal24.si povedala izvršna direktorica področja spremljave komerciale pri NKBM Vlasta Brečko.

"Cene storitev v mednarodnem plačilnem prometu je banka nazadnje spreminjala takoj po uvedbi evra pred več kot petimi leti. V tem času je na področju plačilnega prometa prišlo do sprememb na področju zakonodaje, standardov in vključevanja v SEPA plačilne sisteme.

V skladu s temi spremembami smo morali v banki ustrezno prilagoditi strojno in programsko opremo, kar je imelo za posledico zvišanje stroškov iz naslova procesiranja plačilnega prometa. Spremembe na področju zakonodaje pa so terjale tudi izenačitev cen storitev za domača in čezmejna regulirana plačila," je pojasnila.

V primeru spletne banke pa so v banki uvedli nadomestilo za vodenje računov, vključenih v elektronsko banko, ne glede na to, koliko uporabnikov spletne banke je pooblaščenih za delo z njim.

"Zdaj plačuje nadomestilo samo za vodilni račun uporabnika, vsi ostali vključeni, lastni in pooblaščeni računi, pa se ne obračunavajo."

SKB bo podražila nadomestila

Kot smo že poročali, SKB banka s 1. oktobrom draži nekatere storitve za prebivalstvo. Najbolj se bo podražilo plačilo položnice na bančnem okencu, mesečno vodenje osebnega računa in zapiranje osebnega računa. Razlog za zvišanje nadomestil je nadgradnja informacijskega sistema.

Ob tem so za zurnal24.si iz Abanke, NLB in Sparkasse sporočili, da v naslednjih mesecih ne načrtujejo spremembe cen bančnih storitev. V Hypo Alpe Adria pa so povedali, da so določene spremembe cen stopile v veljavo že z avgustom, nekaj malega sprememb je predvidenih tudi za mesec september. Več v tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.