Slovenija
9 ogledov

Z rebalansom do več subvencij

Samozaposleni, ki pridobi subvencijo, mora samozaposlitev ohraniti najmanj eno l Žurnal24 main
Samozaposlovanje. Subvencijo lahko letos dobi tri tisoč kandidatov; lani jo je prek pet tisoč.

"V primeru zagotovitve dodatnih sredstev z rebalansom proračuna bi se količina sredstev, namenjenih za samozaposlovanje, lahko povečala," pravijo na ministrstvu za delo. Letos je v skladu 12,5 milijona evrov sredstev, kar je skoraj pol manj kot lani (20 milijonov evrov). Spomnimo: lani je subvencij zmanjkalo že oktobra.

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) je program samozaposlovanja za letos začel ta teden, predvidevajo pa slabih tri tisoč subvencioniranih podjetnikov.

Prenovljen postopek
Ena pomembnejših novosti letos je, da morajo tisti, ki bodo subvencijo pridobili, samozaposlitev ohraniti najmanj eno leto, in ne dve, kot je to bilo lani. Poleg tega bodo kandidati morali na poti do subvencije uspešno opraviti intervju (ZRSZ je v sodelovanju z zunanjimi strokovnjaki iz podjetništva presodil uresničljivost poslovne ideje) in 24-urno delavnico priprave na samozaposlitev. Ko ju kandidat opravi, pridobi pravico do subvencije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.