Slovenija
13 ogledov

Z referendumom nad spremembe

Žurnal24 main
ZSSS bo v primeru, če bodo sprejete predlagane zakonske spremembe pri pokojninah in delovnih razmerjih, zahtevala izvedbo naknadnih zakonodajnih referendumov.

Če vlada ne bo umaknila predloga zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, "bomo šli nad zakon z referendumom", je v nagovoru konference dejal predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič.

Enako bodo tudi zakon o delovnih razmerjih "branili z vsemi sredstvi", saj da bo ta "sveti gral", kot ga je poimenoval, prvi zakon, ki bo šel v parlamentarni postopek v imenu napovedanih velikih sprememb v Sloveniji. ZSSS je v stanju zbrati potrebnih 40 tisoč podpisov za razpis referenduma, dodaja.

Nad izigravanje s stavko
Če bi, "glede na izkušnje", kdo hotel referendumsko odločitev izigrati, Semolič napoveduje splošno stavko. "Takrat se bodo ti semaforji zagotovo podrli," je prepričan.

"Ne potrebujemo takšne reforme pokojninskega sistema in zakona o delovnih razmerjih, kot se ponuja. Potrebujemo pa reformo vlade, ki bo delavsko naravnana," je prepričan Semolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.