Slovenija
307 ogledov

Z udarci do dolga

Bubulja in Kolgezija so policisti vklenjena privedli na sodišče, ko je sodnica ž Žurnal24 main
Izsiljevanje. Kranjskega podjetnika naj bi poizkušali ugrabiti znanci.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Podjetnik Zoran Sebastijanovič naj bi bil v torek popoldne žrtev treh domnevnih izsiljevalcev, ki naj bi ga celo poskušali ugrabiti. “Kriminalisti so pridržali tri osumljence, ki so z grožnjami in udarci v telo in glavo poskušali od oškodovanca izsiliti 95 tisoč evrov,” pojasnjujejo na kranjski policijski upravi.

Zahtevali so dolg

Tri leta zapora
Samovoljnost. Bubulju in Kolgeziju, državljanoma Črne gore, ter Vujanoviču zaradi domnevne nasilne izterjave dolga od Zorana Sebastijanoviča grozijo največ tri leta zapora.

Štiriinštiridesetletni Sebastijanovič naj bi si lani pri znancu Vladu Vujanoviču izposodil okoli 105 tisoč evrov s 3,5-odstotnimi mesečnimi obrestmi, česar ni uspel vračati. Vujanovič naj bi zato z domnevnima pajdašema Radom Bubuljem in Nuhijem Kolgezijem že konec lanskega leta začel groziti in izsiljevati Sebastijanoviča. V torek naj bi ga spet zvabili medse. “Grožnje so se stopnjevale do fizičnega nasilja in protipravnega odvzema prostosti, kar je policija uspešno preprečila. Osumljeni so oškodovanca potisnili na zadnji sedež osebnega vozila enega od osumljenih in ga proti njegovi volji odpeljali s kraja,” pravijo policisti.

Brez pripora
Šestinpetdesetletnemu Vujanoviču, 51-letnemu Kolgeziju in 35-letnemu Bubulju je preiskovalna sodnica v sredo pozno zvečer po zaslišanju prepovedala približevanje domnevni žrtvi in njegovi družini. “Gospod Vujanovič zanika, da bi kogarkoli izsiljeval, kar je tudi obširno pojasnil sodnici,” pravi Matej Sršen, Vujanovičev zagovornik. “Zoper  Vujanoviča pripor ni bil predlagan, ker ni bilo zakonskih pogojev,” pa kranjski tožilci pojasnjujejo, da Vujanovič očitno ni begosumen in ne bo poskušal znova vplivati na podjetnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.