Slovenija
22 ogledov

Z ukradenimi karticami dvigoval denar

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Goljufija. Prijeli 50-letnega Italijana, ki je z ukradenimi karticami v igralnem salonu dvignil 14.500 evrov.

Nova Gorica. Policisti so bili v petek obveščeni, da je 50-letni Italijan s ponarejeno osebno izkaznico vstopil v novogoriško igralnico, kjer je nato z različnimi bančnimi karticami dvignil 14.500 evrov gotovine. Novogoriški policisti so s sodelovanjem italijanskih kolegov ugotovili, da je osumljenec uporabil osebni dokument in bančni kartici, ki sta bili ukradeni istega dne v Italiji. Goljuf je na ukradeno izkaznico namestil svojo fotografijo. Prek videonadzornega centra je bilo ugotovljeno, da je na enak način dvigoval gotovino v še dveh novogoriških igralnicah novembra lani. Policisti so osumljenega v petek prijeli, novogoriški sodnik pa je zanj odredil pripor.

Seznam nezaželenih
Kot je sicer povedal Bojan Umer iz igralnice Karnevale na Škofijah, imajo igralnice po Sloveniji seznam okoli 300 ljudi, ki jim je vstop v igralne salone iz različnih razlogov prepovedan (zadolženost, nenadzirana poraba denarja, neprimerno obnašanje). Seznam nastane na podlagi podatkov, ki jih igralnice pošljejo uradu za nadzor nad prirejanjem iger na srečo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.