Slovenija
64 ogledov

Z univerzo bi se rad poravnal

Darko Darovec Nataša Ručna
Odpuščen. Darovec se je moral zaradi očitanih mu nepravilnosti posloviti, zdaj pa bi finančni odpustek.

"Predlogov za poravnave smo dali več; če poravnavo ne bo, se bomo januarja znova srečali na sodišču,” je včeraj po poravnalnem naroku na koprskem delovnem sodišču povedal odvetnik Aleksij Mužina, ki zastopa razrešenega in odpuščenega direktorja Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper Darka Darovca v njegovi tožbi zoper Univerzo na Primorskem (UP). Po izjavah obeh strani je mogoče sklepati, da Darovec predlaga neke vrste odpravnino, o sami višini finančnega odpustka pa se še ni izrekel.

Tožbo vložil septembra

Darovec je tožbo proti UP vložil zaradi izredne odpovedi. Vodstvo mu je med drugim očitalo nenamensko porabo skoraj 592 tisoč evrov javnega denarja. Darovec se včeraj ni želel izreči o svojem trenutnem statusu, neuradno pa je slišati, da išče delo na mariborski univerzi.

V javnosti je sicer odjeknila informacija o njegpvih izjemno visokih prejemkih – več kot 15 tisočakov bruto na mesec –, ki pa jih Darovec, strokovnjak za zgodovino Istre, ni želel komentirati.

Komentarjev 2
  • kimusabi 16:43 27.marec 2013.

    Plenilec.

  • Žurnalček 13:31 22.november 2012.

    Velki strokovnjak za zgodovino Istre . A mate v KP tudi kakšnega za zgodovino Pirana in ga plačujete po 15.000 € na mesec.