Slovenija
11 ogledov

Z varnostniki nad tatove

V treh mesecih so tatovi iz zabojnikov Snage odnesli za okoli 22 tisoč evrov odp Žurnal24 main
Odpadki. Snaga ima zaradi kraj papirja na leto okoli 100 tisoč evrov škode.

Skoraj 250 ton papirja manj kot po navadi so zaradi kraj iz zabojnikov zbrali v javnem podjetju Snaga v zadnjih treh mesecih. Ker je primerov kraj od lanskega poletja vedno več, so najeli varnostnike, ki bodo nadzorovali posamezne lokacije in se odzvali na prijave.

Prijave na telefon
Očividci. Vsi, ki bodo opazili krajo papirja iz zabojnikov Snage, lahko to sporočijo na telefon 041 666 003. Povedo naj naslov, kjer je do kraje prišlo, ter tip in registrsko številko avtomobila, kamor papir nalagajo.

Varnostniki za pol leta
Z družbo za varovanje BBR Security je Snaga podpisala pogodbo za pol leta, je povedal namestnik direktorja javnega podjetja Valter Nemec. Varnostniki bodo v tem času mesta za zbiranje odpadkov nadzorovali med rednimi obhodi. “Na licu mesta pa lahko zadržijo osebo ali osebe do prihoda policije,” je pojasnil. Po šestih mesecih bodo analizirali rezultate in se na podlagi tega odločili o nadaljevanju sodelovanja z varnostno službo.

Nemec ocenjuje, da organizirane skupine ukradejo med 10 in 15 odstotki papirja, ki ga ločeno zberejo občani, kraje pa so najbolj pogoste med konci tedna. “Papir je tržno blago, zato cena niha, trenutno pa za tono presega 90 evrov,” je razložil in dodal, da ima Snaga zaradi tatvin okoli sto tisoč evrov škode na leto. Poleg izpada prihodkov pri prodaji papirja je težava namreč to, da tatovi poškodujejo mehanizme za zaklepanje zabojnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.