Slovenija
51 ogledov

Z Velike Planine rešujejo Savdijce

POMLAD VELIKA PLANINA Bralka Žurnala24
Na območju Velike planine kamniški gorski reševalci iščejo trojico tujih državljanov, ki se je znašla v težavah.

Po poročanju portala kamnik.info, so bili člani GRS Kamnik nekaj po 20. uri obveščeni, da so se trije državljani Savdske Arabije na poti na Veliko planino znašli v težavah. 

"Po prvih podatkih naj bi se trojica tujih turistov, s pomočjo aplikacije Google Earth, v večernih urah z osebnim vozilom odpravila na dopust v eno izmed koč, ki so jo najeli za preživljanje oddiha. Pri tem so, najbrž nevajeni snega in zimskih razmer, sledili navodilom spletne navigacije ter na območju Mačkinega kota naleteli na še vedno zasneženo cesto. Kljub temu so svojo pot nadaljevali, zaradi česar so obtičali v enem izmed snežnih zametov, tako da niso mogli ne naprej, ne nazaj in so poklicali na pomoč," piše omenjeni portal. 

Reševalci naj bi se do turistov že prebili. Nihče naj ne bi bil v nevarnosti. Več podrobnosti pa bo znanih po zaključku reševalne akcije. 

 

Komentarjev 4
  • stanekos 08:47 19.april 2016.

    Tako je, ja. Odkrili so prvo celico ISIS-a. Na odročni Veliki planini, na katero človeška noga ni stopila že stoletja. A ste čisto diht?

  • erikkk 08:28 19.april 2016.

    se strinjam

  • malonaokoli 06:58 19.april 2016.

    se zgodi, se zgodi...tudi mi smo obtičali v puščavskem pesku in so nas reševali domačini izpod kupov peska, ker google ni vedel da prihaja peščeni vihar.