Slovenija
20 ogledov

Z veseljem spet v šolo

Šola Saša Despot
Prvošolčkom šola predstavlja znanje in nove prijatelje.

“Šole sem se veselila, ker mi je zelo všeč. Naučila se bom tudi črke,” je na prvi šolski dan povedala prvošolka Lara.

Obiskali smo Osnovno šolo Brinje Grosuplje, kjer je bilo kljub kislemu vremenu veliko veselja. Skoraj vse prvošolčke sta prvič v šolo pospremila kar oba starša, pred šolo so se fotografirali, prvošolčki pa so komaj čakali, da se začne. Veselijo se predvsem novih prijateljstev in znanja.

Dražji delovni zvezki

“V 20 letih se ni veliko spremenilo,” sta dejala starša prvošolčka, ki sta svojega prvega otroka v šolo peljala že pred 20 leti. Edina večja sprememba, ki jo opažata, je cena delovnih zvezkov. “Ti so se podražili, pa ne malo,” sta dodala.

“Komaj sem čakala, da Lara začne obiskovati šolo, da se bom lahko učila skupaj z njo,” nam je zaupala mama Maja. S pripravami na šolo nista imeli nobenih težav, Lara pa je zaradi veselja in pričakovanja vstala že ob 6. uri.

Na delu tudi policisti

Včeraj je slovenske šole zapolnilo 78.290 dijakov in 161.182 učencev, od tega 19.213 prvošolčkov. Na šolarje so pazili tudi policisti, ki v prvih šolskih dneh poostreno nadzirajo promet v okolici šol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.