Slovenija
28 ogledov

Z veslanjem pomaga tudi invalidom

(Foto: Matej Podgoršek) Žurnal24 main
Slovenec Marin Medak je danes začel veslati okoli Južne Koreje. Čaka ga 1.200 kilometrov dolga pot. Z veslanjem bo pomagal pri zbiranju donacij za Društvo KROS.

Slovenec Marin Medak, ki namerava s kajakom preveslati obalo Južne Koreje, je svoj podvig že začel. Pred dvema dnevoma sta s kolegom Simonom Osbournom priletela v Južno Korejo. "Da se izogneva jet lagu sva pokonci že od včeraj od šestih zjutraj, tako da se je zdaj kar malo težko zbrati," nam je povedal ob prihodu.

Veslati sta začela danes ob šestih zjutraj na zahodni strani otoka Yeongjong-Yongy. uspešno sta prestala tudi razgovor na morski policiji, ki ju je prišla pregledat še pred samim začetkom. "Največ je neučakanosti, malo pa tudi nervoze, ker moreva urediti še nekaj stvari, nakupiti hrano in še nekaj opreme, ki so nam jo zaplenili na letališču v Helsinkih (večinoma oprema za popravilo kajaka)," nam je povedal o svojih občutkih.

Korejec se je sam javil za pomoč
Drugih težav ni imel. "Najbolj sva se bala, da se bo zataknilo pri policiji," je povedal in dodal, da jima je izjemno pomagal korejski kajakaš Jonsoo Ha, "ki naju je danes prevažal po otoku, prevajal in urejal stvari za naju. Dva dneva pred odhodom je čisto slučajno naletel na Simonovo spletno stran in poslal mail, da bi nama rad pomagal."

"Bo zahtevno, a ne nemogoče"
Čeprav je vesel, da se je odločil za tako zanimivo odpravo, pa nam je že pred začetkom priznal: "Veslanje bo malo bolj zahtevno, kot sva pričakovala, ampak nič nemogočega. Od tega potovanja pričakujem veliko kajakaških in življenjskih izkušenj, predvsem pa upam, da se bom imel dobro. Naslednje štiri tedne bova živela v okolju, kjer se ne bova počutila domače in bova s tem razširila najino cono ugodja, kar je v bistvu celotni smisel tega početja."

Marin sicer z veslanjem pomaga pri zbiranju donacij za Društvo KROS. To društvo želi kupiti monoski, ki ga bodo uporabljali invalidni otroci. "To ni razlog, zaradi katerega sem se odločil preveslati Južno Korejo, se mi pa zdi lepa gesta, s katero bo še kdo drug imel kaj od tega," zaključi Marin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.