Slovenija
508 ogledov

Z vlakom na pravljično vožnjo!

božiček Slovenske železnice
Božiček, Pravljične vile, Muca copatarica in škrat bodo decembra potovali z vlaki!Decembra v praznično okrašena mesta po vsej Sloveniji že tradicionalno vozijo pravljični vlaki. Mnoge vožnje so že same po sebi veliko doživetje, saj se potnikom na vlaku pridružijo pravljični junaki

Božiček, pravljične vile, Muca copatarica in škratje so pisana druščina, ki najmlajše potnike navdaja z vero, da so pravljice resnične. Doživite praznično vzdušje že na vlaku!

Potovanje z vlakom zna ponujati polno doživetij tako za najmlajše kot tudi za odrasle, pri čemer se v prazničnih mestih izognemo tudi neprijetnemu iskanju parkirnega mesta in brezskrbno naročimo kozarec ali več kuhanega vina. Za ceno vozovnice, ki je ob koncih tedna 30 % cenejša, s SŽ-kartico ugodnosti DRUŽINE pa vse dni 40 % cenejša, za otroke do 12. leta celo brezplačna, lahko po progah Slovenije doživite pravljico! Izberete lahko tudi potovanja v adventna in silvestrska evropska mesta. Vozovnice iz Ljubljane so na voljo že od 9 evrov naprej.

Božiček decembra domuje na muzejskem vlaku! 

Božiček bo decembra že četrto leto zapored potoval po različnih poteh Slovenije s skoraj 100 let starim muzejskim vlakom, na poti pa se mu lahko pridružite tudi vi! Njegova prva pot bo 3. decembra po progi Nova Gorica-Ajdovščina in Nova Gorica-Jesenice. Na progi Jesenice-Ljubljana bo potoval 5. decembra, na progi Ljubljana-Litija-Ljubljana 5., 6., 11. in 24. decembra, na progi Ljubljana-Zidani Most-Dobova 10. decembra, na progi Ljubljana-Borovnica-Ljubljana 11. in 24. decembra, na progi Novo Mesto-Metlika 17. decembra, na progi Ljubljana-Celje 19. decembra, na progi Maribor-Dravograd-Maribor 20. decembra, na progi Maribor-Ptuj pa 21. decembra.

Z vilami v Pravljično deželo Celje

Že šesto leto zapored vas bodo pravljične vile na vlaku spremljale v Pravljično deželo v Celju. V središču knežjega mesta bodo vile ustvarjale pravljično deželo doživetij za najmlajše in malo starejše vse do silvestrovega, vsako dopoldne med deseto in poldnevom ter popoldne med peto in sedmo uro. 

Pravljični vlaki, na katerih bodo potnike razveseljevale pravljične vile, bodo prvič peljali do Celja iz smeri Velenja 9. decembra. Na tej relaciji se bodo vile zapeljale še 13., 20. in 28. decembra. Iz smeri Maribora boste lahko vile srečali 10., 15., 18., 23., 25., 29. in 31. decembra. Iz smeri Ljubljane pa 11., 17., 26. in 30. decembra.

 Z Muco Copatarico v blejsko zimsko pravljico

Pravljičnim junakom, ki potujejo z vlaki se letos pridružuje tudi Muca Copatarica s pomočnikom škratom.  Srečali jo boste lahko vsako soboto in nedeljo od 3. do 18. decembra na vlaku med Novo Gorico in Bledom Jezero. Muca Copatarica ima za vsakega otroka na vlaku že pripravljeno darilce, ki bo vključevalo brezplačna doživetja na Bledu.

Obisk prazničnih mest v tujini 

Z vlakom lahko odpotujete tudi na adventne in silvestrske dogodke v evropska mesta, kot so Zagreb, Gradec, Beljak, Dunaj, Salzburg, Budimpešta, Praga, Beograd, München. Za določene poti v evropska mesta so na voljo vozovnice iz Ljubljane že od 9 evrov naprej. Število nizkocenovnih vozovnic je omejeno, zato priporočamo nakup v predprodaji.

Preverite namige za ogled adventnih mest in silvestrovanja v evropskih mestih.

Našteli smo le nekaj možnosti za izlet. Podrobnejše informacije o prazničnih doživetjih lahko preverite na spletni strani www.slo-zeleznice.si, na vseh prodajnih mestih Slovenskih železnic, v Infocentru Maribor, Celje, Ljubljana in Koper, na e-pošti potnik.info@slo-zeleznice.si ali na plačljivi tel. št. 1999. Naj vas ob tem še spomnimo, da bo v nedeljo, 11. decembra 2016, začel veljati novi vozni red v mednarodnem in notranjem potniškem prometu. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.