Slovenija
22 ogledov

Z vlakom na Primorsko brez težav šele jeseni

Vlaki Postojna Anže Petkovšek
Zaključek sanacije po lanskem žledolomu močno poškodovane primorske železniške proge je predviden za letošnjo jesen. Dela na desnem tiru med Borovnico in Logatcem naj bi bila končana junija, dela na drugem tiru pa bodo potekala od maja do junija. Avgusta naj bi bil tudi drugi tir elektrificiran, temu bodo sledila še manjša dela.

Na Slovenskih železnicah pravijo, da dela na desnem tiru med Logatcem in Borovnico še potekajo. Na tem odseku montirajo vodnike voznega omrežja, med Borovnico in Verdom postavljajo drogove voznega omrežja in montirajo kovinsko opremo.

Popravljajo tudi nekatere železnike postaje

Dela potekajo tudi na postajah Verd in Logatec, kjer montirajo portalne konstrukcije. V Logatcu s postavljanjem nosilnih portalov končujejo, na železniški postaji v Verdu pa začenjajo z graditvijo temeljev in portalov. Trenutno poteka razpisni postopek za vlečenje vodnikov vozne mreže.

Slovenija 07.03.2013 potniski vlak, zeleznica, gomoljka; foto:Sasa Despot | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Dela na desnem tiru med Borovnico in Logatcem bodo, kot pravijo na železnicah, končana junija. Takrat bodo končana tudi dela na postaji Verd. Na tej postaji so najprej izvedli začasno sanacijo, zdaj pa bodo postajo dokončno sanirali in postavili portale.

V tem času bodo vzporedno izvajali tudi dela na levem tiru med Borovnico in Logatcem. Na levem tiru bodo zgradili temelje in postavili drogove voznega omrežja ter montirali kovinsko opremo. Dela na tem tiru bodo potekala od maja do julija. Po montaži vodnikov na levem tiru, kar bo končano predvidoma avgusta, pa bo tudi levi tir usposobljen za vožnjo električnih lokomotiv.

Po elektrifikaciji obeh tirov in drugih delih bodo opravljena še druga manjša dela, zato bodo vse aktivnosti zaključene predvidoma jeseni, so še navedli na Slovenskih železnicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.