Slovenija
183 ogledov

Z volkom nad mačka

Poleg kovinske pasti - volka, so pri 65-letniku zasegli tudi strelivo. (Foto: PP Žurnal24 main
Sevničanu so pobrali orožje in past z ujetim mačkom.

Puška z gladko cevjo in daljnogledom, več kot 160 kosov streliva in kovinska past za divjad, imenovana tudi volk, v kateri je bil ujet in že mrtev maček, je bil izplen hišne preiskave pri 64-letniku iz okolice Sevnice. Pri njem so sevniški policisti opravili hišno preiskavo zaradi suma, da poseduje orožje in pripomočke za nedovoljen lov, odredbo za preiskavo pa je izdalo Okrajno sodišče v Sevnici.

Zaradi številnih kršitev se bo možakar srečal tako s sodnikom kot z inšpektorjem. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali. Zaradi suma nezakonitega lova s kovinsko pastjo oziroma volkom bodo napisali prijavo pristojnemu inšpekcijskemu organu. Ker moški ni imel ustreznega dovoljenja za orožje in strelivo, je kršil zakon o orožju, zato bodo zoper njega uvedli še postopek o prekršku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.