Slovenija
50 ogledov

Z vozičkom po cesti

Ko je bil na pločniku ob Kranjski cesti sneg, so se morali pešci podati med avto Žurnal24 main
Pluženje. Neočiščen pločnik. Zimska služba: Zaradi gradbišča pluženje oteženo.

“Sramota! Nič ni očiščeno, o soli ni sledu, kaj šele o delavcih. Ker pešci in mamice z otroškimi vozički ne moremo po pločniku, hodimo po glavni cesti,” je za Žurnal24 ogorčen dejal Radovljičan, ki ni želel biti imenovan.

Težave zaradi jaškov
Pločnik ob Kranjski cesti, od križišča pri Sparu mimo odcepa za osnovno šolo, je bil v nedeljo, čeprav ni več snežilo, zasnežen. “Pritožbe so vedno. Toda za ta pločnik moram pojasniti, da smo imeli pri čiščenju težave, ker je tam gradbišče in pločnik ni asfaltiran. Z manjšim plugom nismo mogli odstraniti snega, ker je zadeval ob jaške, zato smo se z gradbinci dogovorili, da smo ga delno očistili mi, do konca pa oni. Danes (včeraj, op. p.) so vsi glavni pločniki in šolske poti očiščeni,” je povedal Matjaž Zalokar, vodja javne gospodarske službe na Komunali Radovljica.

Otežujejo tudi avtomobili
Javna gospodarska služba skrbi za 115 kilometrov cest, 30 javnih parkirišč ter pločnike v Radovljici, Lescah in Begunjah. Ima svojo ekipo petih delavcev in treh delovnih strojev ter 12 kooperantov z 18 delovnimi stroji.

Lani, ko so našteli 15 snežnih dni, so za posipanje porabili 296 kubičnih metrov mešanice soli in peska, 24 kubičnih metrov peska in 127 tisoč kilogramov soli. Zalokar je pojasnil, da začnejo občinske ceste po zakonu plužiti najpozneje tedaj, ko je na njih 10 centimetrov snega, lokalne pa najpozneje takrat, ko je snega 15 centimetrov. “Ko začne snežiti, ceste in pločnike posolimo, plužimo pa – odvisno od količine padavin – tudi ponoči,” je pristavil.

Od sobote sneg odvažajo na za to določeni odlagališči, Zalokar pa je za konec opozoril na nepravilno parkirane avtomobile, ki onemogočajo pluženje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.