Slovenija
11 ogledov

Z vzpenjačo dražje na grad

Vožnja z vzpenjačo je odslej dražja. Žurnal24 main
Vožnja s tirno vzpenjačo na Ljubljanski grad je dražja. Povratna vozovnica po novem stane tri evre, vozovnica za otroke nad sedem let, dijake, študente in upokojence dva evra.

Kot so sporočili iz javnega podjetja Parkirišča, bo vožnja na grad s tirno vzpenjačo brezplačna za otroke mlajše od sedem let ter za gibalno ovirane osebe s spremljevalcem. Povratna vozovnica in vodeni ogled za šolske skupine in vrtce bo stal 3,50 evra. Cena povratne vozovnice s tirno vzpenjačo na grad za skupine nad 15 oseb, obiskovalce koncertov in najemnike poslovnih prostorov na gradu z današnjim dnem znaša 1,80 evra, povratna vozovnica za odrasle z ogledom virtualnega muzeja in obiskom razglednega stolpa pa pet evrov.

Vzpenjača je v prvem letu obratovanja poslovala z izgubo, zato so v ljubljanski mestni upravi pripravili sklep o višjih cenah vozovnic in cenah za dodatno ponudbo. Mestni svetniki so, kljub razpravam o smiselnosti vzpenjače, na seji 4. februarja s 30 glasovi za in pet proti sklep sprejeli in tako med drugim potrdili za 50 odstotkov višjo ceno povratne vozovnice. Višje cene in dodatna pon

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.