Slovenija
2 ogledov

Z zamenjavo banke do 73 evrov prihranka

V SKB so posamezne transakcije dražje za en cent, dvigi na bankomatih (prvi je b Žurnal24 main
Cene storitev so spet začele rasti, zato velja razmisliti o zamenjavi banke, svetujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije.

Če imate račun odprt na banki, ki spada med najdražje, velja razmisliti o zamenjavi banke, svetujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije. Na tak način na leto lahko prihranite 73 evrov, kar je razlika med stroški za uporabo transakcijskega računa med najdražjo in najcenejšo slovensko banko.

Med najdražje banke primerjalne analize Zveze potrošnikov Slovenije spada SKB, kjer za vodenje transakcijskega računa na leto plačate 140 evrov, najcenejša je Deželna banka Slovenije, kjer so stroški dobrih 67 evrov.

Podražitve
Prav v SKB so 1. avgusta še podražili večino storitev za fizične osebe, vodenje raučuna je na mesec dražje za pet centov. Posamezne transakcije so dražje za en cent, dvigi na bankomatih (prvi je brezplačen) drugih bank so se podražili za dva centa. Dražje so bančne storitve, ki jih opravljamo v tujini, in tudi poslovanje s plačilnimi karticami. Nespremenjene ostajajo cene za trgovanje z vrednostnimi papirji. Vse podatke je SKB objavila na svoji spletni strani. V UniCredit Bank je podražitev za zdaj manj, dražja so elektronska, gotovinska in negotovinska nakazila ter članarina za MasterCard.

Bodo dražile tudi druge banke?
Preostale slovenske banke so glede dvigovanja cen storitev precej skrivnostne. V kratkem podražitev ne bo, napovedujejo na bankah, vendar pa bodo preučili nove dejavnike na trgu in o spremembah pravočasno obveščali. Izjave, ki dajejo slutiti, da bodo manjše banke spet sledile večjim in da je v prihodnjih mesecih zvišanje tarif pričakovati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.