Slovenija
26 ogledov

Z Zarje na občino

Borut Novak je direktorski stolček na komunali zamenjal za prav takšnega na Zarj Žurnal24 main
Za direktorja. Borut Novak bo novi direktor občinske uprave. Ker ni bilo razpisa, bo najprej v. d.

Takoj po novoletnih praznikih, 3. januarja, bo Borut Novak na mestu direktorja uprave mestne občine zamenjal Jožeta Kobeta, so nam včeraj potrdili v kabinetu župana Alojzija Muhiča.

Za zdaj v. d.
Novak bo funkcijo nastopil kot vršilec dolžnosti (v. d.), saj za zamenjavo Kobeta ni bilo razpisa. Kobeta je župan za direktorja imenoval po razpisu, na katerega se je aprila prijavil kot edini kandidat, pred tem pa je bil pol leta prav tako v. d. Kobe je imel sicer pogodbo za mesto direktorja sklenjeno za pet let, a ga ima župan, kot so pojasnili v kabinetu, pravico razrešiti v roku enega leta od imenovanja na položaj.

“Mestna občina mu odpravnine ne bo izplačala, saj je tak dogovor med njim in županom. Kobe se bo vrnil na svoje prejšnje mesto vodje oddelka za komunalne zadeve, krajevne skupnosti in kmetijstvo,” so nam povedali v kabinetu.

Novak je sicer na občini zaposlen od 15. tega meseca, ko je sklenil delovno razmerje na mestu svetovalca župana.

Novak – najboljša izbira

5 mesecev pred volitvami je župan Alojzij Muhič za direktorja občinske uprave imenoval Jožeta Kobeta.

Na vprašanje, zakaj se je župan odločil za menjavo na mestu direktorja občinske uprave, so nam v kabinetu odgovorili: “Za zamenjavo se je odločil iz osebnih razlogov in zato, ker meni, da je Novak ta trenutek najboljša izbira za opravljanje te funkcije.”

Novak je bil nazadnje zaposlen v stanovanjskem podjetju Zarja, najprej kot eden izmed dveh direktorjev, skupaj z Milošem Dularjem, nazadnje pa kot prokurist. Pred tem je bil direktor komunale, od koder ga je leta 2004 odnesla preiskava domnevnega gospodarskega kriminala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.