Slovenija
22 ogledov

"Z zavlačevanjem uničujejo klub"

1/4
Žurnal24 main
Letališče Lesce. Odprtje letališke steze v znamenju spora. Onemogočeno letenje, treningi in šolanje.

Lesce. “Od upravljalca letališča doživljamo žaljiv odnos in smo onemogočeni v naši dejavnosti, saj ne moremo leteti,” je na petkovem odprtju nove letališke steze in srečanju letalcev dejal Andrej Kolar, podpredsednik Aerokluba ALC Lesce.

Slovesno odprtje, ki so ga načrtovali že v začetku maja, a je bilo zaradi zapletov z dovoljenji prestavljeno, tudi v drugo ni minilo brez slabega priokusa. Tokrat zaradi spora med omenjenim klubom in javnim zavodom Alpski letalski center (ALC) Lesce glede vsebine nove pogodbe, ki še ni podpisana, zato 15 letal ostaja na tleh. “Smo edini nekomercialni uporabnik letališča, imamo 300 članov in upravljamo 17 letal. Naši člani, ki se pripravljajo na svetovno prvenstvo, ne morejo trenirati, članom bodo propadla pilotska dovoljenja in ne moremo izvajati šolanja pilotov. Menim, da se z zavlačevanjem načrtno uničuje klub,” je ogorčen poudaril Kolar in dodal, da niso pripravljeni plačevati izgube, ki je posledica neuspešnega poslovanja. Je pa društvo pripravljeno financirati obnovo letaliških objektov.

Več o dogodku si lahko ogledate v galeriji.

O pogodbi na skupščini kluba
Da je jabolko spora v denarju, je potrdil tudi direktor letališča Pavel Škofic. “Aeroklub ne plačuje izgube, pač pa gre za plačilo 12 tisoč evrov za najem zemljišč in hangarja. Mislim, da so klubski pogajalci malo zašli v svojih pričakovanjih. Če nekaterim vzpostavljanje reda na letališču ni všeč, si bodo morali poiskati drugega,” je povedal.

Radovljiški župan Janko S. Stušek pa je ob tem pojasnil, da za omenjeni klub ni sporno plačilo 12 tisoč evrov, pač pa plačilo letalskih tarif. Aeroklub bo o novi pogodbi v naslednjih dneh razpravljal na skupščini, in kot je dejal župan: “Če bo volja in pripravljenost, bi bil spor lahko rešen v 14 dneh.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.