Slovenija
21 ogledov

Z žledom do 800 zaposlitev

slovenija 05.02.14, zled, led, sneg, zima, naravna katastrofa, zlom drevja, gozd Anže Petkovšek
Subvencioniranje za zaposlitve za odpravo posledic žleda.

Ministrstvo za delo bo še ta mesec začelo z izvajanjem dveh začasnih programov aktivne politike zaposlovanje za odpravo posledic žleda. Danes je Zavod RS za zaposlovanje objavil povabilo za subvencioniranje zaposlitev, v petek pa bo objavljeno povabilo za javna dela. Država je za zaposlitev približno 800 brezposelnih namenila 8,6 milijona evrov.


Za oba začasna programa bo letos na voljo pet milijonov evrov, prihodnje leto pa 3,6 milijona evrov, so sporočili z ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Vsaj pol leta brez službe

Subvencijo v višini 5000 evrov, oz. sorazmerno manj za zaposlitev invalida, bodo lahko pridobili delodajalci, ki bodo izvajali dela pri odpravi posledic žleda in poplav na prizadetih območjih.
V javnem povabilu je za leto 2014 na voljo skupaj dva milijona evrov sredstev. Subvencioniranje bo mogoče za zaposlovanje oseb, ki so prijavljene v evidenci brezposelnih oseb vsaj šest mesecev ali nimajo dokončanega srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja.

Zaposlitev za eno leto

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci najprej sporočiti prosto delovno mesto, na javno povabilo pa lahko ponudbo lahko nato oddajo do 30. septembra.

Delodajalec mora pogodbo z nezaposleno osebo skleniti za neprekinjeno obdobje najmanj 12 mesecev, in sicer za poln delovni čas 40 ur tedensko oz. za krajši delovni čas v primeru zaposlitve invalida.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.