Slovenija
13 ogledov

Z žogo na pomoč

OZRK Ljubljana načrtuje donatorsko konferenco, na kateri bi donatorjem povedali, Žurnal24 main
"Na pomanjkanje zalog so se najbolj odzvali mediji in nekateri donatorji," je dejala sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana (OZRK) Anita Caruso.

O napovedani pomoči nogometašev Interblocka in ustanove Rdeča žoga, ki jo je zasnoval lastnik Elektrončka Joc Pečečnik, včeraj Carusova še ni bila obveščena. Slađana Mihajlović, vodja ustanove, pa je povedala, da so se šele na jutranjem sestanku odločili, da bodo do jutri OZRK dostavili hrano: "V 48 urah bomo ljubljanskemu Rdečemu križu dostavili po 150 kilogramov oziroma litrov olja in mleka, riža, polente, moke, sladkorja in čokolade." Vrednosti donacije ni želela izdati, je pa povedala, da bo polovico sredstev prispevala ustanova, polovico pa nogometaši. "Vsake donacije bomo veseli, tako količino pa bomo lahko po malem delili ves teden," je dejala Carusova.

Pomoč MOL iz rezerv

Pomoč Mestne občine Ljubljana (MOL) v znesku 44 tisoč evrov bo OZRK prejela šele konec aprila. "Če bomo našli kako možnost, bomo nakazali prej," je dejal župan Zoran Janković, vendar je poudaril, da mora biti vse po predpisih, sicer bi vsa društva želela denar prej, kot je predvideno. Podžupan Jani Möderndorfer pa je obljubil tudi pomoč iz sredstev za intervencijske primere.

Včeraj skromni s hrano

Humanitarnega centra OZRK na Tržaški cesti za zdaj ne bodo zaprli, čeprav ljudem razdeljujejo le tisto, kar prejmejo od redkih donatorjev. Kljub vsemu je včeraj center obiskalo 90 upravičencev in vsi so dobili vsaj nekaj hrane. "Ljudje so zaskrbljeni, a vseeno strpni," je dodala Carusova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.