Slovenija
15 ogledov

Za 15 ljudi 25 tisočakov

V Zavodu Tivoli, ki ga vodi Roman Jakič, je zaposlenih 105 ljudi, po končanem iz Žurnal24 main
Zavod Tivoli. Za 21 delovnih mest dobili 694 prijav. Šest izbrancev še ni znanih.

V Zavodu Tivoli so predvsem zaradi upravljanja športnega centra Stožice v enem letu zaposlili 15 ljudi, od teh sta dva nadomestila delavca, ki sta šla v pokoj. Za njihove plače zavod na mesec odšteje 25 tisoč evrov. V zavodu še iščejo direktorja za področje financ in kadrov ter tri vzdrževalce in dva receptorja. Lani se je sicer na razpisih za vseh 21 delovnih mest prijavilo 694 ljudi.

Odgovor se je izgubil
Med temi je bila tudi naša bralka, ki pravi, da od Zavoda Tivoli ni dobila še nobenega odgovora. “Ker je šlo za javni razpis, me zatišje izjemno čudi, ker sem v medijih zasledila kar nekaj imen ljudi, ki naj bi jih zaposlili. To pomeni, da so njihove prijave obravnavali, neizbrani kandidati pa o rezultatih nismo bili obveščeni,” pravi bralka.

V zavodu odgovarjajo, da so bili vsi kandidati o izbiri oziroma neizbiri obveščeni. “Res pa je, da se je kar nekaj odgovorov vrnilo na naš naslov in da jih nismo pošiljali s priporočeno pošto,” je pojasnila Živa Kasagić, vodja službe za stike z javnostmi v Zavodu Tivoli.

Enajst v Stožicah
Med novozaposlenimi jih največ dela prav v Stožicah, in sicer trije receptorji, dva varnostnika receptorja, pet vzdrževalcev športne infrastrukture in gostinski tehnik. Za vseh 21, ki jih bodo zaposlili v dobrem letu, bodo morali v zavodu zagotoviti od 300 tisoč do 400 tisoč evrov, je napovedal Roman Jakič, direktor Zavoda Tivoli. Jakič ima v proračunu na voljo dobrih šest milijonov evrov na leto – tretjino dobi od Mestne občine Ljubljana (MOL) –, s katerimi upravlja 76 športnih objektov v MOL. Najdražje so Stožice, ki stanejo okoli 2,5 milijona evrov na leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.