Slovenija
9 ogledov

Za 19. marec napovedana stavka

Žurnal24 main
Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije za 19. marec napoveduje stavko v socialno-varstvenih zavodih, varstveno-delovnih centrih in zavodih za usposabljanje.

Razlog za to odločitev so med drugim zapleti pri sklenitvi dogovora o določitvi plačnega razreda za srednje medicinske sestre v intenzivnih terapijah, so sporočili iz sindikata.

Podrobnosti te odločitve bodo v sindikatu predstavili na ponedeljkovi novinarski konferenci. Med drugim bodo predstavili zaplete pri sklenitvi dogovora o določitvi plačnega razreda delovnih mest v skupini E3 srednje medicinske sestre v intenzivni terapiji tri, dva in ena ter druge probleme v zdravstvenih zavodih.

V torek se bo stavkovni odbor sindikata sestal s predstavniki ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. Na ministrstvu upajo, da do napovedane stavke ne bo prišlo. "Na njihove zahteve smo že pripravili odgovore, odgovore na ostala vprašanja pa bomo uskladili še z ministrstvom za javno upravo in ministrstvom za zdravje," so sporočili z ministrstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.