Slovenija
39 ogledov

Za 80.000 evrov ogoljufali lizing hiši

Fotografija je simbolična. (Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Kriminalisti kazensko ovadili sedem osumljencev z območja Maribora in Murske Sobote. Ti so pri finančnem najemu avtomobilov v treh primerih ogoljufali dve lizing hiši za 80.000 evrov. Dva v pripor.

Osumljenci, ki so se združili z namenom goljufanja lizingodajalcev in pridobivanjem protipravne premoženjske koristi, so bili stari od 34 do 73 let, vsi, razen enega iz Murske Sobote, pa sicer bivajo na območju Maribora.

Ponudili odkup vozila, potem zavajali pri najemu
Kazniva dejanja so osumljenci izvajali tako, da so osebne avtomobile visokega cenovnega razreda lizing hiši ponudili v odkup. Za finančni najem prodanega avtomobila pa so v lizing hišo vsakič pripeljali osebo, ki ni bila zaposlena in je brez premoženja.

Kriminalisti so poleg zasega vozil v enem primeru zasegli tudi 49.000 evrov, ki ga je lizing družba izplačala osumljenim za nakup terenskega avtomobila bmw X5.

S ponarejenimi listinami o zaposlitvi te osebe so oškodovance zavedli, da so ponujeni avtomobil odkupili in izplačali celoten znesek, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.
 
Ker najemniki obrokov finančnega najema vozila niso plačevali, so se lizingodajalci želeli zavarovati z zasegom avtomobila. Pri tem pa so ugotovili, da so osumljenci v postopku najema vozila predložili tudi ponarejena prometna dovoljenja, v katerih je bila lizing hiša vpisana kot lastnik vozila.

Osumljence so kazensko ovadili zaradi treh goljufij in treh kaznivih dejanj ponarejanja listin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.