Slovenija
71 ogledov

Za avto globa, za bager le opozorilo

Parkirani bager Suzana Kos
Parkiranje. Občani se jezijo zaradi delovnega stroja, ki ga nekdo redno parkira pri izolski upravni enoti.

"Že dlje se sprašujemo, ali lahko na javnih parkirnih prostorih v obrtno-industrijski coni pri upravni enoti oziroma poslovalnici Mercatorja parkira bager. Večkrat smo bili pri redarjih, ki pa pravijo, da je lastnik delovnega stroja sorodnik enega izmed redarjev oziroma vodilnih. Nam, občanom, za petminutni postanek dajo intervencijsko globo, kadar gre za njihove ljudi, pa ne ukrepajo," se jezi bralka iz Izole.

Prepričat smo se šli sami – na javnem parkirišču za osebna vozila res parkira delovni stroj.

Lastnika opozorili

Z Občine Izola so nam sporočili, da so pri nadzoru parkirišča njihovi redarji ugotovili enako – na njem je delovni stroj, ki ni zapuščen.

"Lastnika so uslužbenci občinskega inšpektorata opozorili in pozvali k odstranitvi bagra, saj je parkirišče namenjeno parkiranju osebnih vozil. Občinski inšpektorat in redarstvo bosta to parkirišče redno nadzirala, in če bodo ugotovljene nepravilnosti, bosta ukrepala skladno s pooblastili," napoveduje tiskovna predstavnica občine Martina Miklavčič Šumanski.


Komentarjev 2
  • suzana.kos 14:17 21.april 2012.

    velja preveriti ali bo lastnik upošteval opozorilo in če ne, kaj bodo redarji storili

  • Žurnalček 12:43 21.april 2012.

    Zarežte mu z baterijskim vrtalnikom zarezo v steber hidravljičnega cilindra , al pa zvrtajte luknjo v gumi hidravljično cev, pa bo hitro mir.