Slovenija
13 ogledov

Za bazen 300 tisočakov

Košarka Nik Rovan
Evropsko prvenstvo. MOL se je zavezala, da bo zagotovila infrastrukturo.

Mestna občina Ljubljana (MOL) bi s Plavalno zvezo Slovenije (PZS) kandidirala za evropsko prvenstvo v plavanju leta 2013. Občina bi zagotovila ustrezno infrastrukturo, je pojasnil Marko Kolenc, vodja oddelka za šport.

Če bi bila do takrat končana prenova Ilirije, bi bilo prvenstvo tam, če ne, pa bi v dvorani v Stožicah postavili montažni bazen, je povedal Miran Kos, predsednik PZS. Tak bazen bi po izračunih stal od 300 tisoč do 350 tisoč evrov.

Država mora dati soglasje

Organizatorji morajo pred tem dobiti soglasje države, zato so ministra za šport Žigo Turka že zaprosili za sestanek, ker se rok za oddajo kandidature izteče 24. marca. Evropska plavalna zveza bo o izbiri mesta odločila spomladi, najverjetneje maja.

Po Kosovih besedah bodo Turka poleg za soglasje prosili še za sofinanciranje v višini 200 tisoč evrov (za univerzijado je na primer država plačala tri milijone evrov; op. a.). "Naredili smo izračun, ki kaže, da bodo udeleženci in gosti prvenstva porabili toliko, da bomo imeli za 390 tisoč evrov DDV-učinkov," je dejal Kos.

Če bo država dala soglasje in če bo Ljubljana kandidaturo dobila, je varianta z bazenom v Stožicah verjetnejša. Projekt Ilirije je namreč po besedah Kolenca v fazi pogovorov z zasebnima partnerjema, Narodnim domom Ljubljana in Plavalnim klubom Ilirija, o zapiranju finančne konstrukcije projekta. Partnerja verjetno največ stavita na sredstva Fundacije za šport, ki bo še ta mesec odločila, katere športne objekte bo sofinancirala.

Kolenc je ob tem dodal, da se bo tudi MOL z Ilirijo prijavila na razpise za črpanje evropskih in državnih sredstev, in sicer "takoj, ko bodo ti objavljeni". Napovedal je še, da letos predvidevajo pridobitev gradbenega dovoljenja, če bo finančna konstrukcija zaprta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.