Slovenija
156 ogledov

Za bivšo dodaten denar

Milica Simonič Steiner Barbara Bradač
Pritožba. MOM je morala priznati, da ima nekdanja šefinja občinske uprave prav.

Milici Simonič Steiner, nekdanji direktorici mariborske mestne uprave, ki je ob prihodu Andreja Fištravca na mesto župana morala zapustiti svoje delovno mesto, je vladna komisija za pritožbe iz delovnega razmerja ugodila.

Dobila okoli 32 tisočakov

Simonič Steinerjeva se je pritožila, da ji je bilo sredi maja prekinjeno delovno razmerje, ne da bi bili upoštevani vsi zakoni, do katerih ima pravico. “Lahko potrdimo, da je Simonič Steinerjeva s pritožbo zoper občino uspela. Pritožbo bomo upoštevali, kar pomeni, da ji bomo nadomestilo plače izplačali vse do 16. septembra,” so pojasnili na Mestni občini Maribor (MOM).

Plača tudi odpravnino

Nekdanja direktorica je do konca avgusta dobila izplačanih slabih 12 tisoč evrov. Zdaj ji bodo morali iz občinskega proračuna plačati še nadomestili za zaposlitev do 16. septembra in za neizkoriščen dopust v višini 4.600 evrov. Njena odpravnina pa je bila 1.470 evrov. Občina bo morala povrniti tudi stroške pritožbenega postopka.

Nekdanjo šefinjo uprave pod Francem Kanglerjem je z 20. avgustom nadomestil Marko Žula.

Komentarjev 5
  • sprehajalec 18:57 28.september 2013.

    Kakšno desnico, v Sloveniji je ni, je en mix strank zato, da se prepiramo med sabo. Z diktaturo proletariata sem mislil njeno avantgardo, ki je v isti obliki ostala od socializma naprej in je nadstrankarska. Ima ime Forum 21. <br ...prikaži več />Kar se pa pogodb tiče in so bile podedovane iz samoupravljanja naprej, pri privatniku nimaš šans za kakšno tako, kot jo ima ona. Na eni strani zaščitene krave, na drugi večina s slabimi ali nikakršnimi pogodbami.

  • mrki 13:07 28.september 2013.

    Naj to plača Fištravec.

  • Izudin 11:20 28.september 2013.

    sprehajalec, hvala za odgovor. Ne bom se preveč zapletal s tabo, samo se takoj vidi, da simpatiziraš z desnico, najverjetneje z SDS. Hmm, diktatura proleteriata, torej diktatura delavstva, to mi ne gre skupaj?! Sicer sta pa za to današnjo sra*je ...prikaži več odgovorna oba pola, saj sta kar tekmovala, kdo bo pokradel več nekdaj družbenega premoženja. Glede pogodb. Če je zgoraj omenjena imela takšno pogodbo sklenjeno, da ji pripada sedaj takšno izplačilo, se spomni, da je bil prejšnji župan desničar in prijatelj ljubljenega vodja Ivana plešastega.